Активни Съставки

Алфахидрокси киселини (AHA)

АНА са естествено срещащи се в природата киселини, които имат ексфолиращо действие и възстановяват поддържащата матрица на кожата. Притежават уникалната способност да отстраняват повърхностните мъртви кожни клетки, за да разкрият нова, здрава, кадифено мека и гладка кожа. AHA са активна съставка за усъвършенстване текстурата на кожата. Винаги след терапия с AHA, използването на слънцезащитен крем е задължително.

Гликолова киселина

Естествена съставка на захарната тръстика, гликоловата киселина ексфолира кожата, като стимулира клетъчното обновяване, изсветлява пигментациите, намалява размера на порите, изглажда релефа, заличава фините линии и бръчки. На ниво дерма тази алфахидрокси киселина повишава синтеза на гликозаминогликани и колаген и подобрява еластичността на кожата. Продуктите на NeoStrata, съдържащи гликолова киселина осигуряват оптимална ефикасност с идеално рН и концентрация. Амфотерните формули са създадени със система за постепенно освобождаване Smart Amphoteric Complex, която осигурява по-нежно проникване и минимизира зачервяването и потенциалните раздразнения. Известно е, че гликоловата киселина е най-ефикасната от семейството на алфахидрокси киселините за преструктуриране на кожата и безупречно изглаждане на кожния релеф.

Лимонена киселина

Лимонената киселина се съдържа в цитрусовите плодове и е мощна алфахидрокси киселина, която има превантивни антиоксидантни свойства и коригиращ антиейджинг ефект, като минимизира признаците на фотоиндуцираното стареене и соларната еластоза чрез подобряване качеството на еластиновите нишки и повишване количеството на гликозаминогликани. Благодарение на тези свойства лимонената киселина често се използва като активна грижа за специфични кожни проблеми. Тази алфахидрокси киселина ефикасно предотвратява оксидативния стрес и възвръща свежия и сияен младежки вид на кожата.

Бадемова киселина

Бадемовата киселина се среща в бадемите и представлява липофилна алфахидрокси киселина, която лесно се абсорбира от мазната кожа, като има подчертан антиейджинг ефект при този тип кожа. Тази алфахидрокси киселина се характеризира с естествени антибактериални и противовъзпалителни свойства, като намалява себумната секреция, без да изсушава кожата. Това е идеалната алфахидрокси киселина за мазна и предразположена към акне кожа. Отличава се с нежно действие и същевременно ефективно действие, без да предизвиква зачервяване и кожни раздразнения.

Глюконолактон

Глюконолактонът е полихидрокси киселина, която е налична в кожата и осигурява цялостна регенерация без раздразнения, дори за клиенти с чувствителна кожа или такива, които са се подлагали на естетични процедури. Като антиоксидант, глюконолактонът инхибира ензима еластаза и запазва кожната еластичност и здравината на тъканите. Тази полихидрокси киселина укрепва защитната бариера на кожата, намалява чувствителността и проявите на зачервяване. Доказано е, че глюконолактонът не повишава фоточувствителността на кожата.

Лактобионова киселина

Лактобионовата киселина е патентована „бионова“ полихидрокси киселина, получена от млечна захар, която ефикасно забавя фотостареенето, редуцира фините линии и бръчки, изсветлява пигментациите, свива разширените пори и изглажда кожата, без да причинява раздразнения. Като мощен антиоксидант лактобионовата киселина подобрява кожната еластичност инхибирайки ензима ММР (матриксна металопротеиназа), отговорен за разрушаването на колагена и последващата поява на бръчки и отпускане на кожата. Тази полихидрокси киселина е естествен овлажнител – свързва се с вода и образува овлажняващ филм върху кожата, като възвръща комфорта й. Активната съставка е ключов избор в продуктите за много суха кожа.