Химични пилинги от NeoStrata

Какво представляват химичните пилинги

Пилингът е химичен разтвор, който се прилага за ексфолиране и стимулиране обновяването на кожата, като видимо подобрява външния й вид – изглажда бръчките, редуцира пигментациите, повлиява различни форми на акне, намалява постакнеични и други белези, усъвършенства кожната текстура и придава свеж младежки вид на кожата. Пилинговите разтвори са формулирани с различна концентрация на съответните киселини и различно рН, и се прилагат в зависимост от специфичните проблеми на кожата и желания резултат. В състава на химичните пилинги на NeoStrata, разработени в сътрудничество със специалисти дерматолози, се съдържат различни активни съставки – от ретинол до гликолова киселина.

Според дълбочината си на въздействие химичните пилинги се разделят на повърхностен, среден и дълбок. По-дълбоките химични пилинги осигуряват бързи резултати, но имат странични реакции, свързани с повишено зачервяване, раздразнение и наличие на възстановителен период. При повърхностните пилинги отсъства период на възстановяване, а зачервяването и кожните раздразнения са минимални или изобщо отсъстват.

Пилинг с гликолова киселина

Гликоловата киселина е алфахидрокси киселина, която позволява високоефективно въздействие върху кожата при минимални странични реакции – зачервяване или раздразнение, освен това отсъства възстановителен период. Химичните пилинги на NeoStrata със свободна гликолова киселина предлагат различни варианти за терапия, благодарение на разнообразието от концентрации: 20%, 35%, 50% и 70%. Разработени са и 2 специфични пилинг разтвора за персонализиране на терапията: Clarifying Peel – пилинг разтвор с лимонена и бадемова киселина за мазна и акнеична кожа, и Brightening Peel – пилинг разтвор с лимонена киселина за третиране на пигментации, които се използват преди пилинг терапията с гликолова киселина.
Пилингът с гликолова киселина може да се прилага в почти всяка възраст и при множество кожни проблеми – като антиейджинг терапия, при мазна и акнеична кожа, при кожа с неравен релеф и разширени пори, за изсветляване на пигментни петна.
Гликоловият пилинг на NeoStrata е идеален за всички клиенти с натоварен и динамичен начин на живот, които искат да подобрят състоянието на кожата си.

Пилинг с ретинол

Основна активна съставка в този химичен пилинг е ретинолът, който ексфолира кожата, изглажда фините линии и по-дълбоки бръчки, свива порите, подчертава естествения блясък на кожата и видимо я подмладява. Ексклузивният пилинг с ретинол на NeoStrata спада към повърхностните пилинги и е подходящ почти за всеки тип кожа. В състава му са включени патентованите комплекси Aminofil® и NeoCitriate®, благодарение на които пилингът ефикасно намалява дълбочината на бръчките, повишава еластичността, изсветлява пигментациите, свива порите и подчертава блясъка на кожата. Двата патентовани комплекса са част от Retinol Boosting Complex, който подобрява ефекта на чистия ретинол. За разлика от химичния пилинг с гликолова киселина, ретиноловият пилинг е по-силен и предизвиква изразено излющване на кожата. Пилинг ефектът настъпва 2 до 3 дни след процедурата и продължава до една седмица след това.
Ретиноловият пилинг е приложим както при възрастни, така и при тийнейджъри, а също така и при кожа с видими признаци на стареене, следи от фотоувреждане, постакнеични белези и мелазма.