Химичен пилинг с гликолова киселина

ProSystem Rejuvenating Peel

Подмладяващата система за кожата (SRS – Skin Rejuvenating System) с пилинг разтвори, съдържащи свободна гликолова киселина осигурява изглаждане на фините линии и по-дълбоки бръчки, изсветляване на пигментациите и уравняване на тена, повлиява леки и умерени форми на акне, както и повърхностни постакнеични белези. Когато откриват гликоловата киселина и създават химичния пилинг, д-р Ван Скот и д-р Рей Ю неслучайно наричат тази процедура „пилинг в обедната почивка“. Химичният пилинг с гликолова киселина е напълно безопасен, не изисква време за възстановяване и осигурява изключителни резултати.

Описание на терапията

Химичният пилинг на NeoStrata е световноизвестен с факта, че е създаден от откривателите на молекулата на гликоловата киселина и нейното приложение в дерматологията – д-р Ван Скот и д-р Рей Ю. Гликоловата киселина е с напълно естествен произход и се извлича от захарна тръстика или захарно цвекло. Затова много често химичният пилинг с гликолова киселина и други алфахидрокси киселини се нарича „плодов“ пилинг. Приложена върху кожата, гликоловата киселина наистина има чудодейно действие. В тази връзка химичният пилинг може да се прилага в почти всяка възраст и при множество кожни проблеми – преди всичко като незаменима антиейджинг терапия, при мазна и акнеична кожа, при кожа с груб и неравен релеф, разширени пори и за изсветляване на пигментни петна.

Резултати

Кожата е по-гладка, с подобрен релеф и естествен сияен блясък. Освен видимите резултати, гликоловата киселина въздейства и в дълбоките слоеве на кожата, като стимулира синтеза на колаген, еластин и гликозаминогликани.

Доказани клинични резултати:

При продължително използване на гликолова киселина и приложение на химичен пилинг, според препоръките на NeoStrata естетичния специалист, се постига:

  • Изглаждане на фините линии и по-дълбоки бръчки.
  • Изсветляване на пигментациите и уравняване на тена.
  • Регулиране на себумната секреция, свиване на порите и цялостно подобряване вида на кожата.