Ретинолов пилинг

ProSystem Retinol Peel

ProSystem Retinol Peel е иновативен пилинг, който съчетава ретинол с висока концентрация 3% и комплекс за повишаване на ефикасността му – Retinol Boosting Complex™. Пилингът осигурява изключително добри резултати за изглаждане на фини и дълбоки бръчки, при третиране на пигментации и акне, както и за подобряване еластичността и повишаване блясъка на кожата. Допълнителният комплекс Bisabolol успокоява кожата и предотвратява раздразненията.

Описание на терапията

Ексклузивният пилинг с ретинол ProSystem Retinol Peel спада към повърхностните пилинги, подходящи почти за всеки тип кожа. Съчетанието от патентованите комплекси Aminofil® и NeoCitriate® видимо намалява дълбочината на бръчките, повишава еластичността, изсветлява пигментациите, свива порите и подчертава блясъка на кожата. Тези два комплекса са част от Retinol Boosting Complex, който подобрява ефекта на чистия ретинол. За разлика от химичния пилинг с гликолова киселина, ретиноловият пилинг е по-силен и предизвиква видимо излющване на кожата. Пилинг ефектът настъпва 2 до 3 дни след процедурата и продължава до седмица след това.

Резултати

След като излющването на кожата приключи напълно, резултатите са невероятни: изглаждане на фините линии и бръчките, изсветляване на пигментните петна, уравняване на тена, регулиране на себумната секреция и свиване на порите, свежа и сияйна кожа.

Доказани клинични резултати:

След проведени клинични проучвания е доказано, че ретиноловият пилинг ProSystem Retinol Peel има видими резултати при акнеична и фотоувредена кожа. След курс от 4 пилинга се наблюдава:

  • Забележимо изсветляване на пигментациите.
  • Минимизиране на бръчките.
  • Свиване на порите и цялостно подобряване вида на кожата.